Malou Von Sivers

Malou Von Sivers

– programledare, moderator & debattledare –

Malou von Sivers är en välkänd intervjuare och programledare på TV 4. Malou slog igenom när hon var programledare i Nyhetsmorgon på TV 4, tillsammans med Bengt Magnusson.

Boka moderator Malou von Sivers: Efter Nyhetsmorgon har hon varit programledare i olika program, hållit i partiledardebatter och skapade hon en egen, mycket uppskattad intervjuserie. Sedan drygt två år tillbaka så gör Malou succéprogrammet Efter tio kl. 10.00 – 12.00 varje vardag.

Erfaren journalist – mer om Malou
Malou lever sedan 25 år tillsammans med Sten Haage och hon har tre barn.
Hon har arbetat som journalist i drygt 25 år. 10 år på Aftonbladet, där hon skrev stora artikelserier om bland annat hiv och aids, arbetsskador och rättsfrågor. Malou skrev också den första svenska boken om aids för allmänheten, arbetade som chef för samhällsjournalistik. Var med och startade svenska ELLE och jobbade som chefredaktör. Arbetade på SVT och kom sedan till TV4.

I morgonsoffan
– Jag startade Nyhetsmorgon 1992 tillsammans med Bengt Magnusson där jag arbetade i sju år, vilket innebar att jag gick upp klockan tre på natten, säger Malou.

Malou möter ledare och stjärnor
Har under fyra år rest över hela världen och intervjuat några av vår tids största ledare och megastjärnor i serien Malou möter några exempel är Nelson Mandela, Winnie Mandela, Kofi Annan, Yoko Ono, Britney Spears, fredspristagaren Aung San Suu Kyi, Ingmar Bergman och Sven-Göran “Svennis” Eriksson.

Ständigt i hetluften
Har lett stora nyhetssatsningar som t.ex. 11 september vid terrorattacken mot World Trade Center, mordet på Anna Lindh, Estoniakatastrofen och Göteborgsbranden.

– Under tre säsonger ledde jag samhällsprogrammet Hetluft tillsammans med Lennart Ekdal, som jag också gjorde programserien Curlingföräldrar tillsammans med, säger Malou som återkommer med en ny säsong av Efter tio inom kort.

Föreläsare
Malou hon föreläser bland annat om sina möten med olika människor och sina erfarenheter från att gå i väggen.

Föreläsningsrubriker

Balans i livet
Så skapar jag balans i mitt liv

– Detta är ett föredrag jag höll första gången på Cirkus i Stockholm inför 2 000 kvinnor. Ett kåserande fördrag med både allvar och glimten i ögat. Föredraget föddes ur Amelia Adamos fråga om jag kunde berätta hur jag skapade balans i mitt liv med heltidsjobb, ett långt och lyckligt äktenskap, tre barn, hus, sommarställe, vänner och intressen. Jag upptäckte till min förvåning att jag faktiskt hade balans och jag började fundera på vad jag var bra på, säger Malou.

– Mina knep är till viss del omoraliska. Jag skolkar från både man, barn, jobb och plikter, drar till med vita lögner, fikar på jobbet och jobbar hemma, tar genvägar, bokar av. Ja, allt som går för att få mer lust och fri tid i almanackan.
– Jag skapar mentala rum före och efter stora aktiviteter, vilket har visat sig vara en bra överlevnadsstrategi och livgivare.

Människor jag mött
Möten med några av världens mest kända ledare och megastjärnor

Malou berättar om sina möten med levande legender som Nelson Mandela, kontroversiella Winnie Mandela, Ingmar Bergman, FN:s generalssekreterare Kofi Annan, fängslade fredspristagaren Aung San Suu Kyi och megastjärnan Britney Spears.
Varför blir ett möte djupare och mer spännande än andra?
Vad är det som krävs för att den människa som man möter eller talar med ska öppna sig, känna tillit och våga berätta saker som berör?

– Jag har under åren förstått varför vissa möten blir så bra och andra inte. Jag tror att många av mina erfarenheter går att använda för varje människa, i ett förhållande, ute på arbetsplatsen eller med vänner, säger Malou.

Malou berättar också varför vissa intervjuer blev misslyckade och vad hon lärde sig av sina misstag. Hon delar med sig av sina erfarenheter och sin lärdom. Kunskap som varje människa som möter andra kan ha nytta och glädje av för att utvecklas både på jobbet och i privata relationer.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng