Sanna Kallur

Sanna Kallur

Sanna drabbades av en mängd bakslag under sin karriär, men trots det gav hon sig inte. Friidrottskarriären och satsningen är nu över och Sanna kan se tillbaka på både fram- och motgångar.

 

 

Hon har alltid visat en enorm vilja och hon har rest sig när många experter räknat ut henne.

Sanna var anställd på ÅF fram till maj 2018 och är nu  föräldraledig. Hon kombinerar detta med att föreläsa och att hålla i träningspass. Tillsammans med sin syster Jenny har hon startat en podd, Motionsklubben. En podd som handlar om motion nya träningsformer och tips och som släpps varje vecka.

– När man är elitidrottare är man så himla enkelspårig, det är inte så att man går på något pass för då blir man inte bättre på 100 meter häck. Jag har bara kört mitt, aldrig provat något annat, säger Sanna till Sport-Expressen

– Det är så många som tror att ”du har väl disciplin”, men det är inte riktigt samma sak. Det är lätt när man är idrottsproffs, då är det väldigt lätt när man har ett prestationsmål att sträva efter.

Boka föreläsare som inspirerar
Nu är det som föreläsare och inspiratör som Sanna är aktuell. Hon föreläser och berättar om sin karriär, träning, att befinna sig i den yppersta eliten, hennes sätt att sätta mål, att tackla motgångar och att ständigt vara i rampljuset. Sanna är en uppskattad föreläsare som gärna kommer till er.

Mer om Sanna
Sanna är född 1981 i Huntington, New York, är en svensk häcklöpare som vann sitt första internationella mästerskap år 2000 för juniorer och 2005 för seniorer och är sedan 2008 världsrekordhållare inomhus på 60 meter häck. Susanna är tvillingsyster till Jenny Kallur och dotter till ishockeyspelaren Anders Kallur. Eftersom fadern spelade i NHL för New York Islanders, föddes systrarna Kallur i USA och är därför även amerikanska medborgare. Sanna är dock uppvuxen och bosatt i Falun med sin man Klas och deras två barn. Hon tilldelades Jerringpriset för 2006.
Sanna tillhör trots många års skadefrånvaro en av Sveriges bästa friidrottare genom tiderna. Hon har fortfarande världsrekordet på 60 meter häck inomhus 7,68 och hennes personliga rekord på 100 meter häck är 12,49.

Boka föreläsare Sanna Kallur?
– Sanna åtar sig föreläsningsuppdrag, säger Stefan Jonsson på SAJ, som sköter hennes föreläsningar.

Boka föreläsare

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng