fbpx

Jonas Eriksson

Jonas Eriksson

Jonas föreläser och berättar om varför han valde att skaffa sig världens svåraste jobb –  trots att han egentligen inte behövde jobba mer i hela sitt liv. Han föreläser om sin vardag, om att ta beslut under extrem press, hur det är att jobba med världens bästa fotbollsstjärnor, hur han hanterar deras egon och hur man får superstjärnorna att se honom som den naturliga ledaren.

Fotbollsdomaren och entreprenören Jonas Eriksson är en framgångssaga. Han berättar om vad som händer bakom kulisserna efter stormatcher och under mästerskap. Hur det är att vara chef för fotbollsstjärnor som Messi, Ronaldo och Zlatan. Han berättar om en dröm som gått i uppfyllelse och försöker förklara varför han valt att skaffa ett av världens mest otacksamma och utsatta yrke trots att han egentligen aldrig mer behöver jobba.

Boka föreläsare – exempel på Jonas föreläsningsrubriker
Mitt jobb: chef för Messi, Zlatan och Ronaldo
Att ta beslut under extrem press
Världens svåraste jobb

Om Jonas karriär som domare
Jonas började döma fotboll år 1988. Han blev distriktsdomare 1989, förbundsdomare 1994, elitdomare 2000 och Fifadomare 2002. Sedan 2011 är han domare på heltid och just nu Sveriges mest ansedda domare. Jonas har dömt över 300 allsvenska matcher och över 50 matcher i Superettan. Utöver det är han väldigt uppskattad utomlands, där han har dömt matcher i Champions Leauge, EM och VM. Under VM 2014 i Brasilien var Eriksson en av tre svenska domare. Jonas utsågs till årets manliga domare vid svenska Fotbollsgalan 2009 och 2012. 2010 rankades han som en av Europas 25 bästa domare.

Affärsman, Sommarvärd och På spåret
Vid sidan av fotbollen har Eriksson tidigare arbetat på ett företag som köper och säljer TV-rättigheter. Han satt i deras styrelse och var en av tre huvudägare och blev mångmiljonär när företaget såldes till ett franskt bolag. Han har även varit värd för Sommar i P1 på Sveriges Radio och deltagit i På spåret tillsammans med Åsa Sandell.

 

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng