fbpx

– Jag föreläser inte om ett ämne, jag har inte bara en föreläsning. Nästan alla uppdrag skräddarsyr jag efter vad min uppdragsgivare har för mål och syfte med sitt event. Jag vill inte att publiken ska säga; ”Det där sa han för tio år sedan också”.  Världen förändras. Mina föreläsningar uppdateras därför också. Ständigt, säger Göran Adlén som enklast bokas via oss på SAJ!

 

– Jag är nyfiken och är optimistisk inför framtiden och min mission är enkel. Jag vill att vi ska våga älska framtiden, att vi ska säga ja till framtiden och att vi inte ska vara rädda för den, säger Göran som arbetar passionerat som föreläsare, moderator, omvärldsspanare, utbildare, författare, rådgivare och affärsutvecklare.

Göran har en säregen förmåga att förnya sig och både humor, allvar och kunskap finns med när han kliver upp på en scen som trendspanare och föreläsare!

Görans föreläsningar
– Arbetar man med trender och omvärlden måste man förändra sig, förnya sig och kasta sig över nya ämnen hela tiden. Därför är de allra flesta föreläsningar skräddarsydda, men för att ge dig en liten känsla har jag satt samman tre (3) olika föreläsningar.

Jag hoppas dessa ska ge dig lite av en känsla över vad jag kan göra för ditt företag, organisation, myndighet och kommun, säger Göran.

SAJ utsåg Göran till Årets Föreläsare 2014.

Görans aktuella föreläsningar;

DEN DIGILOGA VINNAREN
Det handlar inte om att digitalisera allt. Det handlar inte heller om att behålla allt det gamla. Det handlar om att ta det bästa från de två världarna och kombinera. Det är då du blir vinnaren.

Nästan allt kan digitaliseras idag. För några är det skrämmande, för andra en enorm möjlighet. Men det är som Epiktetos, redan 50-140 f.kr sa: ”Det finns bara en väg till glädje och det är att sluta bekymra sig över det man inte kan påverka”.
Var inte rädda. Våga älska framtidens möjligheter.Tekniken kommer att vara överlägsna oss i mycket. AI (artificiella intelligensen) kommer att rita om spelplanen i de flesta branscher. Det kommer att bli enorma förändringar, men också enorma möjligheter, om man gör rätt.
För redan nu ser vi många som har misslyckats med sina digitala satsningar. Det är lätt att göra fel. Det är lätt att glömma bort det viktigaste. Människan. Det är lätt att glömma syftet. För framtiden är inte bara digital. Framtiden är inte heller bara analog. Den är digilog.
Hur blir man då digilog? Det berättar jag om i den här underhållande, konkreta och fascinerande föreläsningen om framtiden. Jag hoppas att den ska ge en massa häftiga reflektioner, tankar, idéer och verktyg till hur man ska bli den digiloga vinnaren.

Längd: Du kan välja mellan en föreläsning live, eller digital, på 20 minuter och upp till en timme, en halvdags- eller heldagsworkshop eller en 3, 5 eller 7 dagars specialdesignat businessupplägg.

GASA ELLER BROMSA? Det är i uppförsbackarna det händer
Har du tänkt på en sak? Det är när det är som tuffast som det finns störst möjligheter.

Det är inte en slump att nästan alla cykellopp och skidlopp avgörs i just uppförsbackarna. Någon sticker. Någon vågar. Någon lyckas bemästra mjölksyran.Nu är det svåra tider. Fruktansvärt kämpigt till och med. Men vi vet också att det aldrig går att
spara på krafterna i en uppförsbacke. Det går heller aldrig att spara sig ur en kris. För det är under lågkonjunktur som du har chansen att agera. Det är då du ska investera. Det är då du ska satsa på marknadsföring som lättare kommer att synas. Det är då du har chans att rekrytera den personal som du vill ha. Det är då du ska sluta prata om kostnadsoptimering och istället prata om intäktsmaximering.Varför? För att allt vänder igen, och det kommer det att göra även den här gången. Då får du också så mycket större utväxling av dina nuvarande insatser. Det är nu du har chansen. För vad brukar komma efter en brant uppförsbacke? – Jo, en lång skön utförsbacke där du då bara kan glida ifrån dina konkurrenter. Så följ rådet som Michael Caine fick av sin mamma: ”Gör som en anka. Håll dig lugn på ytan och paddla utav bara helvete därunder”.

Detta är en hoppingivande, peppande föreläsning om hur du, trots nuläget, kan bli en vinnare i framtiden. En föreläsning där vi också tittar bakåt för att kunna se framåt.
För alla svaren finns i historien, både i hur du ska agera i en kris och hur du ska agera när vi befinner oss in i en lågkonjunktur.

Längd: Du kan välja mellan en föreläsning live, eller digital, på 20 minuter och upp till en timme, eller som en halv-eller heldagsworkshop.

ATT VARA LEDARE ÖVER ARBETSFLEXITARIANERNA – det digitala ledarskapet

Framtiden kommer att vara en skön härlig guacamole som sätter alla gamla sanningar ur spel. Inget kommer att vara sig likt längre.
Arbetsplatserna kommer att förändras efter den pandemi som har drabbats världen. Vårt sätt att arbeta kommer att förändras. Det kommer att ske en digitaliseringsvåg över våra arbetsplatser där fler kommer att arbeta hemifrån och en del bara sporadiskt kommer att besöka sin arbetsplats. Valfriheten blir större. Anställningsformerna kommer att bli mer flexibla. Och mitt i detta finns en gig-economy som vuxit sig stark. Det här kommer att förändra ledarskapet, hur man bygger en stark företagskultur och inte minst hur man skapar arbetsglädje. De gamla sanningarna gäller inte längre. Nu handlar det om att bygga organisationer som verkligen bygger en TILLSAMMANS-kultur och inte låter ordet tillsammans stanna vid att vara en klatschig kylskåpsmagnet. Den här föreläsningen belyser förändringen och möjligheten, baserad på forskning, i hur man bygger en stark företagskultur, hur man skapar arbetsglädje och hur man får en organisation som fungerar när arbetsplatserna inte ser ut som de gjort tidigare. Det är en inspirerande föreläsning som ger dig verktygen till hur man kan förändra sitt sätt att arbeta till det bättre.

Längd: Du kan välja mellan en föreläsning live, eller digital, på 20 minuter och upp till en timme, eller som en halvdags-eller heldagsworkshop.

Kort om Göran
Han är utbildad civilekonom, har genom åren jobbat med stora varumärkesprojekt på namnkunniga reklambyråer, har undervisat i marknadsföring och marknadsanalys på IHM Business School och på RMI Berghs och är en av Sveriges mest efterfrågade och prisbelönta föreläsare.Och så har Göran skrivit åtta böcker, varav hans första blev utsedd till Årets ledarskapsbok. Sedan 2002 har han skrivit sjutton trend- och omvärldsrapporter (är under arbete med sin artonde just nu) och över 50 000 personer har lyssnat på dessa genom åren.

Boka en föreläsning eller trendspaning med Göran Adlén!

Foto: Knut Koivisto

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng