fbpx

Göran Adlén

Göran Adlén

Göran Adlén är en av Sveriges absolut populäraste och mest efterfrågade föreläsare, som alltid är förberedd, aktuell och inte minst passionerad. Han har en säregen förmåga att förnyar sig och både humor, allvar och kunskap finns med när han kliver upp på en scen som den suveräna trendspanare och föreläsare han är.

SAJ utsåg Göran Adlén till Årets Föreläsare 2014.

– Jag vill beskriva mig som en entreprenör och kreatör som älskar framtiden, häftiga kreativa idéer och allt nytt som händer och någon som aldrig lämnar något åt slumpen. Jag vill ge min publik något bestående, inte bara ett skratt för stunden. Jag vill skapa förändring. Jag vill skapa resultat! Jag vill ge massor av inspiration och energi, säger Göran som är aktuell med sin femtonde (15) trendrapport och nya föreläsningar.

Görans föreläsningar
– Arbetar man med trender och omvärlden måste man förändra sig, förnya sig och kasta sig över nya ämnen hela tiden. Därför är de allra flesta föreläsningar skräddarsydda, men för att ge dig en liten känsla av vad du kan boka mig för har jag satt samman fyra olika föreläsningar. Jag hoppas dessa ska ge dig lite av en känsla över vad jag kan göra för ditt företag, organisation, myndighet och kommun, säger Göran.

Görans sex (6) nya föreläsningar;

# Liten, snabb och fylld av kärlek
Framtiden är inte nattsvart. Framtiden är euforiskt ljus. Du bestämmer själv hur du ska se på din framtid. Det här är en viktig trendrapport! Jag ser jättestora förändringar de närmaste åren och vi kommer att se dem i världen, i näringslivet och i samhället i stort. Många jobb kommer att försvinna och ersättas av nya typer. Många jobb kommer att slås ut och ersättas av helt nya typer av arbeten. Samtidigt kommer gamla varumärken att få en renässans.

Jag kommer också att visa hur köpstilar och köproller kraftigt förändras. Hur nya generation Z förväntas agera både som konsumenter och som arbetstagare.
Du kommer att få höra hur företagen blir de nya politikerna som har möjlighet att skapa en bättre värld och ett hållbarare samhälle och varför det inte längre handlar om att bara skapa snackisar utan att nu skapa ett drama istället.

Jag berättar om reklam som blir underhållning med minimalistiska budskap, om vår tids serotininjakt och självfallet får du se en massa konstiga nya prylar jag köpt, ja och så får du förstås höra mina tankar om hur du genom det nya digitala ledarskapet får ditt företag eller din organisation att lyckas ännu bättre i framtiden.

Den här föreläsningen baseras på min senaste trendrapport och min senaste bok ”Liten, snabb och fylld av kärlek”. Det är en optimistisk och omskakande föreläsning. För det handlar om att tänka om.  Förändra sig. Förbättra sig. För tänk, det var inte bättre förr. Det var bara förr.

Längd: Föreläsningen går att variera efter önskemål mellan 20 minuter-2 timmar

# Är det analoga det nya digitala?
Robotar som kan dela hjärna med andra robotar, röststyrda betjänter som styr vår vardag, miljarder intelligenta prylar som bildar ett gigantiskt internet of things, självkörande bilar, 3d-printade kroppsdelar, intelligenta sängar som gör att vi kan sova bättre och kuddar som gör att vi kan andas bättre.  Allt kan digitaliseras. För en del är det skrämmande, för andra är det en enorm möjlighet. Men det är som Epikteros, som levde mellan 50-140 f.kr sa: ” Det finns bara en väg till glädje och det är att sluta bekymra sig över det man inte kan påverka”.

Maskinerna kommer att vara överlägsna oss i mycket. Det kommer att bli enorma förändringar. Det finns också enorma möjligheter, om man gör rätt, men redan nu ser vi många som har misslyckats med sina digitala satsningar. Det är lätt att göra fel. Det är lätt att glömma människan. Det är lätt att glömma syftet med digitaliseringen. För mitt i den stora digitaliseringseran så ser vi fler och fler analoga branscher som växer. Made by hand kommer att bli ett av framtidens stora konkurrensmedel. För framtiden är inte digital. Framtiden är inte heller analog. Den är digilog. De är de de som förstår hur man blir digilog som kommer att bli framtidens vinnare. Hur blir man då digilog? Det berättar jag om i den här föreläsningen som visar vart tekniken är idag och vad vi kommer att se de närmaste åren och vad man ska göra för att inte köra vilse i den digitala snårskogen. Detta är underhållande, konkret, fascinerande föreläsning om framtiden som jag hoppas ska ge en massa häftiga reflektioner, tankar och verktyg till hur man ska bli den digiloga vinnaren.

Längd: Föreläsningen går att variera efter önskemål mellan 30 minuter-1,5 timme

# En himla massa arbetsglädje
Arbetsglädje handlar inte bara om att klä ut sig på fredagar under en ”happy friday”.  Arbetsglädje handlar inte heller bara om att hitta på galna upptåg på jobbet en dag i veckan och tro att desto mer vi skrattar då desto lönsammare blir vi.
Arbetsglädje handlar om något mycket större.
Det handlar om respekt för varandra. Det är när vi kan släppa det egocentriska ”jag”-tänket och införa ett ”tillsammans”-tänk som vi känner arbetsglädje på riktigt. Och när ödmjukheten kommer först och man inser att ödmjukhet och respekt för andra är viktigare än kunskap. Det är när man är snälla mot varandra och ger varandra beröm och skapar en berömmande kultur som vi når riktig arbetsglädje.

En stark företagskultur skapas inte av strategier, pengar och konsulter.
Den skapas av människor. Människor som respekterar varandra, som ser sina medarbetare och stöttar varandra.

EN HIMLA MASSA ARBETSGLÄDJE SKAPAS på företag och organisationer när man förstår att det faktiskt går att ändra sig. Du behöver gilla att förstå människors beteende och du behöver förstå varför din omgivning agerar som den gör. Gör du det får du en så mycket roligare arbetsplats att jobba på. Den här föreläsningen ska vara som en energibomb för själen. Den är rolig och underhållande, den är spännande och fylld med konkreta verktyg som bygger på den senaste forskningen över hur man skapar arbetsglädje. För när du förstår hur vår hjärna fungerar, ja, då kan du plötsligt inse att du kan må så mycket bättre och känna så mycket mer glädje på jobbet och du förstår varför du inte ska behöva springa runt och leka afterbeach på vintern för att tycka att det är så mycket roligare att gå till jobbet, även en kall regnig måndag i oktober.

Längd: Föreläsningen går att variera efter önskemål mellan45-75 minuter

Ytterligare rubriker;
Advokadomanagement
Ordlös kommunikation
Skit i det du!

Boka en föreläsning eller trendspaning med Göran Adlén – utsedd till Årets Föreläsare 2014 och Narrenprispristagare 2015!

Vill du veta Göran Adlén? Ladda ner pdf här.

Göran Adlén blev årets föreläsare 2014

Det var en överraskad Göran Adlén som fick mottaga utmärkelsen Årets Föreläsare 2014 av SAJ vid Marknadschefsdagarna / Meg på Svenska Mässan i Göteborg.

Boka föreläsare: Göran Adlén - Årets föreläsare 2016

Göran Adlén fick sin utmärkelse, årets föreläsare 2014

En modern trendspanare som ger bransch efter bransch en trendspaning, genomlysning och träffsäker analys, på ett professionellt, enkelt och tydligt sätt.

Så lyder SAJ:s motivering till varför Göran får utmärkelsen.

En mycket värdig vinnare som alltid är lika spännande och kul att samarbeta med.

Uttryckte Stefan och Anna Jonsson på SAJ Förmedlingsbyrå AB.

Foto: Knut Koivisto

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng