Göran Adlén

Göran Adlén

Hjärna, Hjärta och en himla massa skoj!
Hur uppnår du arbetsglädje på riktigt? Hur får du ett team att samarbeta på ett optimalt sätt? Hur får du alla att bli sedda? Hur får du ut det bästa av varje individ?  Hur skapar du en riktigt berömmande kultur? Hur får du skoj under tiden! Hur glömmer du bort massa gamla sanningar som du bär med dig!

Det är frågorna som du får svar på under den här föreläsningen.  Detta är inte ännu en i raden av inspirationsföreläsningar. Det är istället en föreläsning som baseras på senaste hjärnforskningen och all kunskap hur du ska nå framgång. Att du sedan kommer känna dig inspirerad, motiverad efter föreläsningen och ha haft himla skoj under tiden är liksom en bonus.

Längd: 45 minuter – 1,5 timme.

Göran Adlén är en av Sveriges absolut populäraste och mest efterfrågade föreläsare, som alltid är förberedd, aktuell och inte minst passionerad. Han har en säregen förmåga att förnyar sig och både humor, allvar och kunskap finns med när han kliver upp på en scen som den suveräna trendspanare, föreläsare eller moderator han är. SAJ utsåg Göran Adlén till Årets Föreläsare 2014.

– Jag vill beskriva mig som en entreprenör och kreatör som älskar framtiden, häftiga kreativa idéer och allt nytt som händer och någon som aldrig lämnar något åt slumpen. Jag vill ge min publik något bestående, inte bara ett skratt för stunden. Jag vill skapa förändring. Jag vill skapa resultat! Jag vill ge massor av inspiration och energi, säger Göran som är aktuell med sin femtonde (15) trendrapport och nya föreläsningar.

Göran Adléns 6 föreläsningar

– Arbetar man med trender och omvärlden måste man förändra sig, förnya sig och kasta sig över nya ämnen hela tiden. Därför är de allra flesta föreläsningar skräddarsydda, men för att ge dig en liten känsla av vad du kan boka mig för har jag satt samman fyra olika föreläsningar. Jag hoppas dessa ska ge dig lite av en känsla över vad jag kan göra för ditt företag, organisation, myndighet och kommun, säger Göran som vi erbjuder 6 föreläsningar med.

Trendspanarens manifest – Kärlek och lycka och en himla massa ingefära
Vad är det egentligen som händer i vår omvärld? Hur agerar vi när vi inte äger vårt eget varumärke längre och all vår information drunknar i ett infernaliskt informativt inferno? Varför måste du leverera ett bra ”content” och hur ska du agera när allt mer blir rörligt på nätet? Vad händer när robotarna snart konkurrerat ut oss och mer än 20 miljarder uppkopplade prylar pratar med varandra i en ”internet of things-revolution”, samtidigt som vi ser hur viktigt det är att vara ett ”nice company” och bry sig om omvärlden? Varför måste du bli så mycket snabbare för att lyckas och hur ska du digitalisera din verksamhet utan att tappa den humana sidan?

Den här föreläsningen bygger på min trendrapport 2016 och kan anpassas till alla målgrupper. Den ger många nya tankar, nya idéer för framtiden men också mina råd till hur du ska lyckas i framtiden. Tiden kan du välja mellan 20 minuter och 3 timmar. Du kan självfallet koppla på en workshop om du vill.

Det lilla lilla extra
Glöm bort vad du lärt dig om försäljning och kundservice. Idag möter du en kund som oftast är mer påläst än säljaren. En kund som oftast bestämt sig innan köpet vad det är de vill ha. Där kunden litar mer på sina Facebook-vänner och Youtube-videos än på säljaren. Det är i denna värld DU ska lyckas. Det är i den här världen den mänskliga kontakten blir så mycket viktigare. Du måste ge det lilla lilla extra oavsett om du säljer i en fysisk butik eller på nätet. Du måste bry dig om din kund. Du måste ge kunderna kärlek. För glöm inte bort att 63 procent av alla kunder upplever att de får en ökad hjärtfrekvens av riktigt bra service och 53 procent går i gång på samma känslor som när man blir förälskad, av riktigt bra kundservice.

Det här kan vara den viktigaste föreläsning du har gått på för den här handlar om hur man kombinerar kärlek och lycka och hur man då når en högre försäljning! Tiden kan du välja mellan 45 minuter och 2 timmar.

Boka föreläsare: Förändring på riktigt
Vi älskar förbättringar men hatar förändringar. Men varför är det så svårt att förändra sig? Varför fungerar det inte att använda sig av organisationsmodeller från tidigt nittiotal och att rekrytera efter metoder från 1920? Varför tror många att vi är en personlighetstyp som inte går att förändra? Varför lever begrepp kvar som: ”det går inte att lära gamla hundar sitta”, när vi kan förändra oss på mindre än sju timmar? Jag är inte hjärnforskare, men jag brinner för att lära mig om allt vad den nya hjärnforskningen säger. Jag har samlat kunskapen från de bästa och satt samman det till en föreläsning som kan komma att förändra ditt företags konkurrenskraft, trivseln på jobbet och lönsamheten.

För den här föreläsningen handlar om förändring på riktigt. Den är konkret, med massor av tips och råd. Den är underhållande och lättsmält och den handlar om hur du kan ge en hel organisation mer styrka, glädje, förståelse och välmående både på jobbet och fritiden.

Överlevnadstipset till alla ledare: Glöm bort allt vad du har lärt dig!
Varför rekryterar du oftast fel personer? Varför ska du glömma bort uråldriga rekryteringsmetoder? Kan personer med ADHD, Autism och Asperger verkligen vara dina livs viktigaste rekryteringar? Är nyutbildade direkt från skolan svaret eller är de med erfarenhet och kompetens det lämpligaste? Varför bör du anställa äldre superkreatörer? Varför är det viktigt att dina anställda får vila under arbetsdagen? Varför ska vi fokusera på att göra mindre under arbetsdagarna? Varför ska alla vara med på Facebook och gärna använda det under dagtid? Varför ska du jaga introverta personer som ogillar att mingla?

Svaren får du höra i min provokativa föreläsning om det framtida ledarskapet. Jag tar upp den senaste forskningen som visar att många gamla sanningar måste slaktas brutalt. Det är en underhållande, annorlunda och reflekterande föreläsning som kan komma att förändra ditt ledarskap för all framtid, till det bättre!

Den framtida kommunen och myndigheten
24/7 är ingen rolig konsultfloskel längre. Det är den realitet som alla kommuner, även din, och statliga verksamheter möter idag. Det handlar inte längre om att se sig som myndighet utan som en serviceorganisation. Det handlar om bemötande av kommuninnevånarna och medborgarna. Det handlar om hur man stärker sin konkurrenskraft och blir ett attraktivt varumärke och en attraktiv arbetsgivare. Det här är en skräddarsydd föreläsning med Göran Adlén och den är till för kommuner och statliga verk. Den handlar om att förstå varför man ska ha en dialog med sina invånare och varför det är så viktigt att vara fokuserad på service.

Den digitala cyklonen
Vi pratar inte om en ljuv och skön sommarbris utan en cyklon som sveper in med fullständig och hänsynslös kraft och jag pratar inte om vädret, utan om den digitalisering som vi ser av hela samhället. Om en cyklon där det gäller att befinna sig mitt i ögat för att lyckas. Det här kommer att få stora konsekvenser. Storbolagen får allt svårare att hävda sig mot de mindre och snabba. Stora varumärken kommer att dö. Traditionell reklam blir alltmer verkningslös och företagen måste skapa snabbare och mer flexibla organisationer.

Digitaliseringen påverkar alla typer av företag, både tjänste-och produktionsföretag och hela vårt dagliga liv. Det finns ingen del av vårt liv i dagsläget som inte kommer att påverkas av digitaliseringen imorgon. Är det ännu en domedagsföreläsning? Nej, tvärtom är det en optimistisk, underhållande och tänkvärd föreläsning om vad digitaliseringen och dess möjligheter kommer att innebära för företag och organisationer.

Boka en föreläsning eller trendspaning med Göran Adlén – utsedd till Årets Föreläsare 2014 och Narrenprispristagare 2015!

Nytt unikt magasin
Hopp! Glädje! Optimism! Kärlek! Lycka! Framtidstro! Energi!
– Så vill jag att du känner när du läst min fjortonde trendrapport. I ett exklusivt fyrfärgsmagasin i coffetable-format på 148 sidor och som väger hela 1,2 kg får du läsa om mina femton viktigaste omvärldstrender. Du får bland annat läsa om expertsamhällets död, jakten på den ultimata individen, hur brainhacking gör din hjärna smartare, dietdöden och den nya hälsovågen, hur man blir chef över 90 procent robotar och 10 procent mänskliga varelser samt hur man bli lycklig på riktigt.

– Jag lovar dig att det är ett riktigt läckert magasin som är perfekt att lägga på vardagsrummet eller varför inte ge bort det till dina kunder eller anställda.

Intresserad av Görans magasin? Kontakta Stefan på SAJ.

Vill du veta Göran Adlén? Ladda ner pdf här.

Göran Adlén blev årets föreläsare 2014

Det var en överraskad Göran Adlén som fick mottaga utmärkelsen Årets Föreläsare 2014 av SAJ vid Marknadschefsdagarna / Meg på Svenska Mässan i Göteborg.

Boka föreläsare: Göran Adlén - Årets föreläsare 2016

Göran Adlén fick sin utmärkelse, årets föreläsare 2014

En modern trendspanare som ger bransch efter bransch en trendspaning, genomlysning och träffsäker analys, på ett professionellt, enkelt och tydligt sätt.

Så lyder SAJ:s motivering till varför Göran får utmärkelsen.

En mycket värdig vinnare som alltid är lika spännandeoch kul att samarbeta med.

Uttryckte Stefan och Anna Jonsson på SAJ Förmedlingsbyrå AB.

Han uppmuntrar sin publik att göra det dom verkligen brinner för, att vara passionerade i allt dom gör, och det smittar! “Göran är helt mästerlig. Nog sagt”, sa en åhörare på IHM säger Monica Birgersson på IHM Business School, där Göran varit lärare och levererat trendrapporter ett dussintal gånger.

– Stort grattis Göran. Du är en värdig vinnare av vår utmärkelse, säger Stefan och Anna på SAJ.

Bilden: Lina Kuschel från IHM, Stefan Jonsson från SAJ, Göran Adlén och Andreas Hermansson från IHM.

Foto: Thom Estifanos Photograpy (c)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng