fbpx

Göran Adlén

Göran Adlén

– Jag vill beskriva mig som en entreprenör och kreatör som älskar framtiden, häftiga kreativa idéer och allt nytt som händer och någon som aldrig lämnar något åt slumpen. Jag vill ge min publik något bestående, inte bara ett skratt för stunden. Jag vill skapa förändring. Jag vill skapa resultat! Jag vill ge massor av inspiration och energi, säger Göran som ständigt är aktuell.

Göran Adlén är en av Sveriges absolut populäraste och mest efterfrågade föreläsare, som alltid är förberedd, aktuell och inte minst passionerad.
Han har en säregen förmåga att förnyar sig och både humor, allvar och kunskap finns med när han kliver upp på en scen som den suveräna trendspanare och föreläsare han är.

SAJ utsåg Göran till Årets Föreläsare 2014.

Görans föreläsningar
– Arbetar man med trender och omvärlden måste man förändra sig, förnya sig och kasta sig över nya ämnen hela tiden. Därför är de allra flesta föreläsningar skräddarsydda, men för att ge dig en liten känsla av vad du kan boka mig för har jag satt samman fyra olika föreläsningar. Jag hoppas dessa ska ge dig lite av en känsla över vad jag kan göra för ditt företag, organisation, myndighet och kommun, säger Göran.

Görans aktuella föreläsningar;

GASA ELLER BROMSA? Det är i uppförsbackarna det händer
Har du tänkt på en sak? Det är när det är som tuffast som det finns störst möjligheter.

Det är inte en slump att nästan alla cykellopp och skidlopp avgörs i just uppförsbackarna. Någon sticker. Någon vågar. Någon lyckas bemästra mjölksyran.

Nu är det svåra tider. Fruktansvärt kämpigt till och med. Men vi vet också att det aldrig går att
spara på krafterna i en uppförsbacke. Det går heller aldrig att spara sig ur en kris. För det är under lågkonjunktur som du har chansen att agera. Det är då du ska investera. Det är då du ska satsa på marknadsföring som lättare kommer att synas. Det är då du har chans att rekrytera den personal som du vill ha. Det är då du ska sluta prata om kostnadsoptimering och istället prata om intäktsmaximering.

Varför? För att allt vänder igen, och det kommer det att göra även den här gången. Då får du också så mycket större utväxling av dina nuvarande insatser. Det är nu du har chansen. För vad brukar komma efter en brant uppförsbacke? – Jo, en lång skön utförsbacke där du då bara kan glida ifrån dina konkurrenter. Så följ rådet som Michael Caine fick av sin mamma: ”Gör som en anka. Håll dig lugn på ytan och paddla utav bara helvete därunder”.

Detta är en hoppingivande, peppande föreläsning om hur du, trots nuläget, kan bli en vinnare i framtiden. En föreläsning där vi också tittar bakåt för att kunna se framåt.
För alla svaren finns i historien, både i hur du ska agera i en kris och hur du ska agera när vi befinner oss in i en lågkonjunktur.

Du kan välja mellan en föreläsning live, eller digital, på 20 minuter och upp till en timme, eller som en halvdags-eller heldagsworkshop.

DEN DIGILOGA VINNAREN
Det handlar inte om att digitalisera allt. Det handlar inte heller om att behålla allt det gamla. Det handlar om att ta det bästa från de två världarna och kombinera. Det är då du blir vinnaren.

Nästan allt kan digitaliseras idag. För några är det skrämmande, för andra en enorm möjlighet. Men det är som Epiktetos, redan 50-140 f.kr sa: ”Det finns bara en väg till glädje och det är att sluta bekymra sig över det man inte kan påverka”.
Var inte rädda. Våga älska framtidens möjligheter.

Tekniken kommer att vara överlägsna oss i mycket. AI (artificiella intelligensen) kommer att rita om spelplanen i de flesta branscher. Det kommer att bli enorma förändringar, men också enorma möjligheter, om man gör rätt.
För redan nu ser vi många som har misslyckats med sina digitala satsningar. Det är lätt att göra fel. Det är lätt att glömma bort det viktigaste. Människan. Det är lätt att glömma syftet. För framtiden är inte bara digital. Framtiden är inte heller bara analog. Den är digilog.
Hur blir man då digilog? Det berättar jag om i den här underhållande, konkreta och fascinerande föreläsningen om framtiden. Jag hoppas att den ska ge en massa häftiga reflektioner, tankar, idéer och verktyg till hur man ska bli den digiloga vinnaren.

Du kan välja mellan en föreläsning live, eller digital, på 20 minuter och upp till en timme, en halvdags- eller heldagsworkshop eller en 3, 5 eller 7 dagars specialdesignat businessupplägg.

Boka en föreläsning eller trendspaning med Göran Adlén!

Foto: Knut Koivisto

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng