fbpx
Boka föreläsare: Björn Ranelid in action.

Björn Ranelid är en populär och eftertraktad föreläsare och en av våra mest lästa och kritikerrosade författare med flera romaner bakom sig

Ständigt aktuell med sina romaner, porträtt, sin poesi, i TV, media och inte minst i sociala medier. En av de personer i Sverige som berör allra mest. En uppskattad personlighet som fylld av energi alltid gör sitt yttersta i alla sammanhang.

– Jag skriver nu på en roman med titeln ”Mitt sjätte sinne” som jag beräknar att vara klar med i augusti i år. Det kommer att bli min trettiofemte bok, säger Björn.

Föreläser om respekt och öppenhet

Björn föreläser och möter gärna människor från olika miljöer i olika sammanhang. Han använder rubriken – Jag skänker dig mina vackraste ord. Respekt och öppenhet är två viktiga delar i hans föreläsning.
– Den respekt och den öppenhet vi visar oss själva och varandra är avgörande för vår fortsatta existens tillsammans överallt där människor möts, säger Björn.

Om Björn

Han är dessutom skribent, krönikör, föreläsare, debattör och filosof med tusentals framträdanden under årens lopp i olika medier. Björn är även Augustprisvinnare och ledamot av Utbildningsakademien. Hans ämnen är språket, ordkonsten, etik, filosofi, politik och religion.

Björn arbetade under tolv år som lärare och undervisade i filosofi, det svenska språket och religionskunskap. Han har dessutom ett förflutet som fotbollsspelare. Han har skrivit artiklar i de flesta dagstidningar och de senaste åren har mer än femtio essayer i olika ämnen i hans namn blivit artiklar i böcker och tidskrifter. Flera av hans böcker har varit huvudböcker i Månadens Bok och Nordens största bokklubb, Bonnier. 1998 gjorde Svensk Bokhandel en stor enkätundersökning bland bibliotekarier, förlagsfolk, kulturskribenter och journalister och i den röstades Björn fram som den författare vilken förnyat det svenska språket i litteraturen mest av alla levande författare.

Björn har talat inför fler människor än någon annan svensk författare genom tiderna.
– Jag har bland annat publikrekordet på museet i Borlänge, säger Björn glatt.
– Jag har hittills skrivit cirka 800 artiklar, essäer och krönikor och gjort ungefär 3500 framträdanden inför publik runtom i Sverige och utomlands.
– Jag är den enda medborgaren i Sverige som medverkat i alla de största produktionerna i Sveriges Television och TV4, nämligen: Melodifestivalen final; Stjärnorna på slottet; Lets Dance; På spåret; Allsång på Skansen; Skavlan (tre gånger); Bingolotto (tre gånger); Lotta på Liseberg; Malou von Siwers (fjorton gånger); Idrottsgalan; Det stora matslaget i vilket jag var kapten för Kiviks lag.

Hans språk valdes 1998 som det mest nyskapande i Sverige.

Björn är en stor personlighet och en av våra mest älskade författare. Han började sitt yrkesliv som lärare i svenska och filosofi. Björn var även fotbollsspelare ibland annat Malmö FF. Utöver sitt författarskap är han en poplär föreläsare och krönikör.

SVAR DIREKT – NÄR DU VILL BOKA FÖRELÄSARE ELLER MODERATOR!

Du kan även ringa 0500 - 42 86 02 eller mejla info@saj.se

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng