Björn Foghammar

Björn Foghammar

– Effekten och inte minst responsen jag får när jag tränar människor i Life Kinetik är enorm oavsett om det är elitidrottare, barn, seniorer, personer med nedsatt förmåga eller affärsmän, säger Björn Foghammar.

Björn är föreläsare och Master tränare i Life Kinetik och som har tränat olympier, svenska mästare och idrottare på alla nivåer och på företag, skolor och pensionärer och funktionshindrade.

Huvudsysslan i dag är att som Mastertränare utbildat och licensierar Life Kinetik tränare i Sverige och andra länder.

– En av de mest fantastiska egenheterna med Life Kinetik är just att alla kan delta i träningen träna, på sin nivå. Känslan att se människor utvecklas inom alla områden till nya nivåer, genom att utveckla vårt viktigaste organ hjärnan till nya nivå som vi inte trodde var möjligt, är fantastisk. Vi har fantastiskt kul när vi tränar Life Kinetik, säger Björn.

Sedan nästan fem år tillbaka ägnar Björn all sin tid till träningsmetoden Life Kinetik. Han har utbildats av grundaren Horst Lutz i Tyskland under flera år och är den först icke tyskspråkiga Mastertränaren.

Om Life Kinetik
Träningsmetoden Life Kinetik är baserad på den senaste forskningen om hur den mänskliga hjärnan är upp­byggd och fungerar. Var och en av oss har ungefär 100 miljarder hjärnceller. En enorm mängd och en enorm resurs för dina tankar, idéer och vardagliga fär­digheter. Men trots att alla har samma potential är vi olika. Vissa av oss är mer handlingskraftiga, har bättre minne och har lättare för att lära oss nya saker. Vad beror det på?

Svaret ligger i förbindelserna mellan våra hjärnceller. Hur effektiva vi är beror alltså inte på hur många hjärnceller vi har utan på hur hjärncellerna samverkar med varandra.

Med koordinativa uppgifter, träning av det visuella systemet och kognitivträning utvecklar Life Kinetik din hjärna. Detta medför bättre koncen­trationsförmåga, en högre stresstålighet, bättre självförtroende och mer kreativitet samt många andra positiva effekter.

Med hjälp av olika roliga övningar och med en stegrande svårighetsgrad, stimuleras hjärnan till att klara mer.

Mer om Björn
Björn är 49 år, född och uppvuxen i Göteborg, men han har bott en stor del av sitt liv i Stockholm, men även utomlands i perioder. Björn har tidigare arbetat i olika företag och sammanhang med allt från där han bl.a. arbetat för den svenska Kungafamiljen, Atlantsegling till beslutsfattning, pulsträning, som skeppare och i IT-branschen.
På fritiden vill han helst umgås med sin fru och vänner. Sport i allmänhet är ett stort intresse. Björn har seglat över Atlanten, klättrat i höga berg, åkt skidor, dykt och hoppat fallskärm.

Björn tycker att golf är ett fantastiskt sätt att umgås och samtidigt få tävla och leka med en boll.

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng