fbpx

Bengan Johansson

,

1942 – 2022

9 maj 2022 avled Bengt Johansson, Bengan med hela folket efter en tids sjukdom.

Vi inledde vårt samarbete med Bengan 1995 som föreläsare. Ett samarbete som bestod av föreläsningar i många olika sammanhang under många år.
En vänskap byggdes upp via golfrundor på både Bengans hemmaplan, Halmstads GK, på Skövde GK och Knistad GCC samt livehandboll i Göteborg och Skövde.

Bengan lämnar ett stort tomrum efter sig, som ledare men framförallt som människa som alltid hade glimten i ögat.
Tack Bengan för alla högtidsstunder och för vänskap!

Vila i frid. Ljusa minnen.

Stefan och Anna Jonsson

Om Bengan
Bengan avslutade sin framgångsrika karriär som förbundskapten för det Svenska Handbollslandslaget efter 16 år och med 13 medaljer.

I januari 2014 blev Bengan hyllad med både en match och en dokumentär i TV 4.

– Man brukar bli hyllad efter sin död, säger Bengan som tyckte att det var fantastiskt och att det är fina killar.

Nu har Bengan Boys som tagit över, Staffan Olsson och Ola Lindgren var förbundskaptener i landslaget och Stefan Lövgren är VD  och Peter Gentzel är ledare inom svensk handboll. Ljubomir Vranjes och Magnus Andersson, som tränare i Tyskland respektive Portugal.
Bengan slutade sitt uppdrag med en imponerande samling mästerskapsmedaljer. Två gånger har han lett sina trupper till VM-guld, vid fyra tillfällen har landslaget vunnit EM under hans ledning. Tre OS-silver har det också blivit och dessutom två silver och två brons i VM. Hela 13 medaljer!
En epok i svensk idrott är och nu är det alltså Bengan Boys som tagit över.

Populär föreläsare
Bengt var en uppskattad föreläsare och vi erbjöd hans tjänster under många år. Hans föreläsningar bestod av olika delar och han delade med sig av sina erfarenheter från sin karriär som ledare för Världens bästa landslag.

Bengt drog paralleller mellan idrotten och näringslivet och föreläste bland annat om:

– Ledarskap och coaching (olika dimensioner och om sin pedagogik)
– Glädje, lyhördhet och respekt
– Teambuildning

Var gästprofessor
Bengan höll föreläsningar i ledarskap under en period som gästprofessor på Idrottshögskolan i Göteborg. Bengts roll var dels att kombinera teori och praktik i större utsträckning, dels öka samarbetet mellan högskolan och näringslivet.

– Jag blev förstås både hedrad och stolt över att få arbeta med Idrottshögskolan i Göteborg. Det var spännande med kopplingen mellan arbetsmiljö och ledarskap. Att samarbeta med studenter och bidra med mina erfarenheter som ledare i olika miljöer, sade Bengt om hedersuppdraget.

Tack Bengan!

Färdigheter

, , , , ,

Upplagt på

13 mars, 2015

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng