Bengan Johansson

Bengan Johansson

– legendar & tidigare föreläsare –

Bengan har nu avslutat sin karriär som föreläsare. En populär personlighet som nu tackar för sig på den offentliga scenen.
Tack Bengan för alla inspirerande föreläsningar!

Bengan som han kallas avslutade sin framgångsrika karriär som förbundskapten för det Svenska Handbollslandslaget efter 16 år. I januari 2014 blev Bengan hyllad med både en match och en dokumentär i TV 4.

– Man brukar bli hyllad efter sin död, säger Bengan som tyckte att det var fantastiskt och att det är fina killar.

Idag är det Bengan Boys som tagit över, Staffan Olsson och Ola Lindgren i landslaget och Stefan Lövgren som general manager inom svensk handboll och Ljubomir Vranjes som tränare i Tyskland. Bengan slutade sitt uppdrag med en imponerande samling mästerskapsmedaljer. Två gånger har han lett sina trupper till VM-guld, vid fyra tillfällen har landslaget vunnit EM under hans ledning. Tre OS-silver har det också blivit och dessutom två silver och två brons i VM. En epok i svensk idrott är över och nu är det alltså Bengan Boys som tagit över.

Populär föreläsare
Bengt är forfarande en uppskattad föreläsare och vi erbjuder hans tjänster sedan många år tillbaka. Hans föreläsningar består av olika delar och han delar med sig av sina erfarenheter från sin karriär som ledare för Världens bästa landslag.

Bengt drar paralleller mellan idrotten och näringslivet och föreläser bland annat om:

– Ledarskap och coaching (olika dimensioner och om sin pedagogik)
– Glädje, lyhördhet och respekt
– Teambuildning

Var gästprofessor
Bengan höll föreläsningar i ledarskap under en period som gästprofessor på Idrottshögskolan i Göteborg. Bengts roll var dels att kombinera teori och praktik i större utsträckning, dels öka samarbetet mellan högskolan och näringslivet.

– Jag blev förstås både hedrad och stolt över att få arbeta med Idrottshögskolan i Göteborg. Det var spännande med kopplingen mellan arbetsmiljö och ledarskap. Att samarbeta med studenter och bidra med mina erfarenheter som ledare i olika miljöer, säger Bengt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng