fbpx

Anna Kinberg Batra

,

Anna Kinberg Batra blev moderaternas första kvinna som partiledare 2015. Men i stället för att bli Sveriges första kvinnliga statsminister blev hon den första ledaren för sitt parti på över 100 år som tvingades avgå utan att prövas i val.

I boken Inifrån, som kommer i pocket under 2019, berättar Anna vad som hände och hur det kändes, under en dramatisk politisk tid och inifrån en speciell politisk roll.

Annas föreläsning  – Ledarskap när allting förändras
I dag är Anna knuten till centrum för ledarskapsforskning (CASL) vid Handelshögskolan i Stockholm, där hon en gång skrev uppsats om hur digitalisering skulle påverka organisationer. Hon är rådgivare och föreläsare om politik, ledarskap och förändring, krönikör i Dagens Industri och har styrelse- och rådgivningsuppdrag i svenska och internationella företag. 

Gedigen erfarenhet
Anna har lång politisk erfarenhet, däribland som gruppledare i riksdagen, ordförande för EU-nämnden och Finansutskottet, från kommun, landsting och Europaparlamentet. Utanför politiken har hon tidigare bland annat arbetat med flera nystartade företag, som journalist, kommunikationskonsult, informationschef för Stockholms Handelskammare och skrivit en bok om Indien. 

Foto: Peter Knutson

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng