fbpx

Anders Södergren

,

– Min föreläsning handlar om mitt liv som skidåkare där jag berättar om mina upplevelser och erfarenheter, säger Anders som vann Mästarnas Mästare i SVT 2019 och som är en av Sveriges mest folkliga idrottare.

– Mitt mål med föreläsningen är att inspirera och kanske ta med sig något av de erfarenheter karriären gett mig. I min berättelse berör jag ett flertal ämnen, säger Anders vidare.

Anders föreläsning
Under sin föreläsning tar han upp olika ämnen som varit viktiga under karriären och som är lika viktiga för honom idag.

Anders föreläser bland annat om;

Motivation
Lagbygget
Målinriktning
Hälsa
Motion

Valde annorlunda gymnasium
Anders är född Gävle och en legend inom svensk längdskidåkning. Han är född 1977, samma dag som sin bror Pär.  Även Pär var en skidtalang, men han tvingades sluta på grund av skador. Anders bor i Östersund sedan många år och är pappa till två döttrar. Han provade på andra sporter innan han valde skidorna på heltid vid 16 års ålder bland annat bordtennis, simning, fotboll, löpning och segling.
Han gick aldrig på något skidgymnasium utan valde att gå teknisk linje på Staffansgymnasiet i Söderhamn.
Anders vann både VM- och OS-medaljer under sin framgångsrika karriär som längdåkare.

Vann Mästarnas Mästare 2019
Under våren 2019 vann Anders Mästarnas Mästare som sändes på SVT och då visade han vilken allsidig idrottare och person han är. Anders bestämde sig för att lägga skidorna på hyllan 2015, men han har fortsatt att träna. Vid SM 2019 ställde han upp i 5-milen.

– Uthålligheten ska det inte hänga på i alla fall, sade Anders till SVT inför Mästarnas Mästare där han vann finalen mot Carolina Klüft. 

Nu finns Anders tillgänglig som föreläsare och han bokas via SAJ!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng