fbpx

Anders Olsson

,

– föreläsare & idrottshjälte –

Anders Olsson kom tillbaka till livet. Som pappa, make, en stor idrottshjälte och som vinnare av ytterligare ett stort pris vid Idrottsgalan 2008.

Anders gjorde succé i Paralympics i Beijing, Kina och tog tre medaljer, två guld och ett brons. Senast var det i Paralympics i London.

På SVT Play kan man hämta hem dokumentären – Jag är inte handikappad jag är hjulbent.

Han har vunnit guld i Paralympics och VM. Världsrekord är näst intill vardagsgöra. Nu vet Anders även hur det känns att hyllas inför en fullsatt församling  i Globen på Idrottsgalan. Anders blev utsedd till – Årets idrottare med funktionshinder 2007.

– När man sitter där inför alla åskådare… Det här är det största jag varit med om, sade Anders då och sedan dess har det blivit tre nya medaljer.

Han var dessutom nominerad till Svenska Dagbladets Bragdguld 2007, men det gick till Anja Pärson och 2008, men då fick hans kollega från Paralympics, Jonas Jacobsson priset.

Träning istället för morfin
Efter år av tablettmissbruk började Anders att träna simning.

– Jag märkte att simningen och min träning gav samma effekt som morfinet. Så fort jag fick ont började jag att träna istället för att ta morfin, säger Anders som idag är en av världens bästa handikappsimmare!

Sonens sjukdom inspirerade Anders
Anders blev förlamad från midjan och nedåt och tvingades leva med ständig smärta. Nästan parallellt med hans problem blev hans son Andreas sjuk.

Anders berättar att han var när att ge upp allt, men..

– Jag hade givit upp bra mycket då, men jag fick bita ihop för Andreas skull!
Läkarna ville att Anders skulle avgiftas, men han valde att träna ännu mera.

Vinnare av Sportpris
Anders har också blivit utsedd till vinnare av Folksam och Sportbladets Stora Sportpris 2006. En del av motiveringen löd;

Priset tilldelas en idrottsman som kämpat sig ur sjuksängen, gjort sig fri från morfinberoende och nått världseliten.

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng