fbpx

Anders Cedhamre

, , ,

Hur du tränger genom bruset? Det är Anders Cedhamre som undrar och han vet vad han talar om.

Anders hjälper Peter Forsberg och andra idrottsstjärnor att skapa en plattform efter sportkarriären. 
Efter nio år som tv-chef på Discovery startade Anders hösten 2018 bolag tillsammans med hockeyikonen Peter Forsberg och de samarbetar med Sveriges största sportprofiler och hjälper dem att placera deras varumärken rätt.

Leder möten som moderator och debattledare
Anders bokar ni framförallt som moderator på arenor inom sport, journalistik och media.
När Anders föreläser pratar han om sin stora passion för innehållsstrategi inom ramarna för varumärkespositionering samt drar en del anekdoter om hur det är att coacha sportprofiler som efter idrottskarriären vill ta klivet in TV-världen, börja hålla föreläsningar, med mera. i en annan, för dem okänd arena när de ska medverka i TV-program eller föreläsa.

Coacha experter, programledare och kommentatorer
På Discovery värvade Anders många av Sveriges mest älskade idrottsprofiler till tv-husets mest profilerade och prestigefyllda sportsändningar, såsom OS i Pyeongchang samt VM-kvalet i fotboll. Utöver Peter Forsberg var Cedhamre ansvarig för att Discovery skrev kontrakt med Kim Källström, Anja Pärson, Per Elofsson, Sanna Kallur, Magdalena Forsberg, Staffan Olsson, Håkan Loob och många andra. En av hans viktigaste arbetsuppgifter på Discovery var att coacha experterna ovan – men också programledare, kommentatorer och reportrar – kring hur man levererar slagkraftigt innehåll i TV eller på en scen.

  
Gedigen erfarenhet av media
Sedan 2004 har Anders varit verksam som journalist på bland annat Aftonbladet, Sveriges Radio, Expressen, Viasat Sport, Offside och Skånska Dagbladet. Han har en examen i journalistik och en i svenska från Lunds Universitet, men har också läst sportjournalistik och statsvetenskap på universitet i Madrid.

Som medieentreprenör har Anders varit tidigt ute med både reportagejournalistik på nätet redan 2007 (www.sportstory.se) och i intervjupodden Agendasättarna (2012), vilken nominerades till Årets Bästa Sportpodd. Han har även skrivit en roman, ”I äggskalsvita rum”.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng