Amelie Olausson

Amelie Olausson

– Träningsmetoden ger oss chansen att dra nytta av en större del av den outnyttjade kapacitet som våra hjärnor besitter, säger Amelie Olausson, en av två mastertränare inom Life Kinetik Sverige.

Om Life Kinetik
Träningsmetoden Life Kinetik är baserad på den senaste forskningen om hur den mänskliga hjärnan är uppbygd och fungerar. Var och en av oss har ungefär 100 miljarder hjärnceller. En enorm mängd och en enorm resurs för dina tankar, idéer och vardagliga färdigheter. Men trots att alla har samma potential är vi olika. Vissa av oss är mer handlingskraftiga, har bättre minne och har lättare att lära sig nya saker. Vad beror det på?

Svaret ligger i förbindelserna mellan våra hjärnceller. Hur effektiva vi är beror alltså inte på hur många hjärnceller vi har utan på hur hjärncellerna samverkar med varandra.

Med koordinativa uppgifter, träning av det visuella systemet samt kognitiv träning utvecklar Life Kinetik din hjärna. Detta medför t.ex. bättre koncentrationsförmåga, högre stresstålighet, mer kreativitet, ökat självförtroende samt många andra positiva effekter.

Föreläsningar och workshops
Amelie erbjuder föreläsningar och workshops för företag och organisationer.

Om Amelie
Amelie är en av två mastertränare inom Life Kinetik Sverige och har utbildats av grundaren Horst Lutz i Tyskland. Till vardags jobbar hon som posturalterapeut med syfte att balansera kroppar för att minska smärta, spänning och överbelastningsproblematik.

Amelie bor i Göteborgstrakten, är tvåbarnsmamma och allmänt idrottsintresserad. Hon har tidigare jobbat med utbildning inom idrotten samt tillbringat många år som både spelare och ledare inom elitfotbollen.

– Det som lockade mig med träningsmetoden Life Kinetik var att man hela tiden utmanas i roliga och annorlunda uppgifter. Träningen är dessutom en kul gruppverksamhet som lockar till mycket skratt och ger möjlighet för var och en att utmana sig själv på den nivå man är. Life Kinetik som komplement till fysisk träning ger en fantastisk helhetslösning med resultat som t.ex. bättre koncentrations- och reaktionsförmåga, kreativitet samt högre stresstålighet.
– Träningsmetoden ger oss chansen att dra nytta av en större del av den outnyttjade kapacitet som våra hjärnor besitter, säger Amelie Olausson, en av två mastertränare inom Life Kinetik Sverige.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng