fbpx

Alem Bennett

Alem Bennett

– Våldet har ingen nationalitet, säger Alem.

Alem Bennett har många års erfarenhet av integrations- och mångfaldsarbete och är en stor personlighet och en föreläsare som delar med sig av sin otroliga entusiasm.

– Våldet har ingen nationalitet, det finns i alla samhällsklasser och i alla kulturer, säger Alem Bennett, nätverks- och processamordnare på Göteborgs Räddningsmission och initiativtagare till konferensen “Stoppa våldet mot kvinnor” arrangeras av Göteborgs Räddningsmission 2013.

Alem har erhållit Drottning Silvias utmärkelse från Childhood Foundation och även utsetts till årets vardagshjälte i Göteborgs Stad år 2000. Alem överraskar ständigt som föreläsare och inspiratör och ger alltid det lilla extra när hon är ute i landet och föreläser.

Under åren 1999-2002 drev Alem restaurang Paradiset i Gårdsten, Göteborg, som blev basen för många mångkulturella evenemang för boende i området men även för toppchefer i svenskt näringsliv.

Under flera år har hon haft mångfaldsrelaterade seminarium för olika personalkategorier i företag, på sjukhus och kommunala och statliga institutioner.

Alem ingår i Länsstyrelsen i Västra Götalands läns expertkommitté mot hedersrelaterat våld. Hon arbetat på Göteborgs räddningsmission som processledare. Göteborgs räddningsmission är en ideell organisation som ger akut hjälp till hemlösa missbrukare och andra människor i utsatta situationer, men också ett stöd till en långsiktig förändring av hela livet för dessa personer.

Alem har också utbildat polisen i Göteborg i otraditionella arbetsmetoder i invandrartäta områden. I sitt arbete har hon använt sig av rollspel som arbetsmetod för att på ett roligare sätt förändra folks fördomar om varandra – skapat aha-upplevelser.

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng