fbpx

En hjälte

Alem Bennett en hjälte

En hjälte – Alem Bennett brinner har i 30 år arbetat med mänskliga rättigheter, mot våld mot kvinnor, könsstympning, barnäktenskap, hedersrelaterat våld och mot alla typer av diskriminering. Hon har varit med och startat och byggt upp flera verksamheter och plattformar för att bekämpa utsatthet. 

Hennes egen historia är kantad av den utsatthet som hon idag belyser och bekämpar. Att den här kvinnan faktiskt sitter framför mig när jag träffar henne, känns som ett mirakel. Vad Alem har upplevt är svårt att återge i skrift. Hennes fullkomligt lysande personlighet är som ett balsam för den utsatte och djupt inspirerande för den som möter henne. Efter vårt möte vet jag att jag har träffat en hjälte. En riktig superhjälte, och att bereda en plattform för denna kvinna är en ära för mig.

Hon har bland annat varit ordförande på nationell nivå för RISK stoppa kvinnlig könsstympning, Ordförande på Göteborgs RättighetsCenter, Ledamot i polisens referensgrupp för mångfald, hon har blivit utsedd till årets vardagshjälte i Göteborg, varit ledamot i styrelsen för Asyl Byrån och ordförande för Sveriges Antidiskrimineringsbyrå.

Hon har föreläst och inspirerat, hon har tagit näringslivstoppar till ”no-go-zones” där hon skapade ett omtalat och av deltagarna mycket uppskattat event, där de utmanades att ”överleva” i förorten, omvänt har hon tagit förorten till societetens högkvarter. Nu är hon tillbaka.

Tillsammans med Dembo Jatta formar hon en semi-improvisationsteater som träffar i bröstkorgen. Tillsammans med SAJ lyssnar hon till kunden som får beskriva sitt nuläge, kanske vill kunden inspirera till ett öppnare klimat på arbetsplatsen, ibland finns en problematik och i andra fall vill man bara se och inspireras. Sedan formar hon improvisationsteatern där hon ömsom leder och ömsom följer publiken. På scen finns Dembo med sin trumma. Han spelar rytmiskt, följer känslorna, följer avstånden och till slut närheten, insikterna och applåderna.

Gå till Alems profil

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng